Graniet op maat bij Redstone. Geweldig!

Luxueuze en unieke uitstraling van graniet

Graniet is een luxe steensoort die enorm veel voorkomt in het interieur en exterieur. Het is één van de grootste rijkdommen uit de natuur, waardoor elke steen indrukwekkend en uniek is.

Waar komt het vandaan?

Graniet bestaat voornamelijk uit drie mineralen, namelijk kwarts, veldspaten en mica’s. De delfstof ontstaat door het stollen van magma en lava en wordt in steengroeves over de hele wereld gewonnen. De vindplaats is kenmerkend voor de kleur en de levendige structuur.

Redstone levert onder andere de volgende graniet producten:

Maatwerk mogelijkheden bij Redstone

Als leverancier van hardsteen en andere steensoorten bieden we ook diverse graniet producten geheel op maat aan, zoals aanrechtbladen of tuintegels. Heeft u speciale wensen en wilt u deze graag professioneel laten uitwerken? Redstone helpt u hierbij. Bespreek uw wensen met onze adviseurs en wij zorgen dat uw gewenste graniet product mooi wordt uitgewerkt.

Exclusief uiterlijk

Langzame afkoeling van magma en lava onder de grond zorgen voor de vorming van kristallen die het gesteente zijn duidelijke structuur geven. Doordat het uit mineralen bestaat is het verkrijgbaar in allerlei prachtige kleurschakeringen, zoals wit, grijs, bruin of rood. Opvallend zijn de veelal zwarte spikkels en vlekken van biotiet kristallen (een zwarte glimsoort). Deze eigenschappen geven het gesteente een kenmerkende, robuuste en exclusieve uitstraling.

Prachtige en duurzame kwaliteitssteen

Doordat graniet een harde steen is, is het gesteente kras- en slijtvast en hittebestendig. Hierdoor kunt u levenslang van het robuuste en unieke materiaal genieten! Voor de bouwsector is deze steensoort een duurzame kwaliteitssteen, voor particulieren is het een prachtige toevoeging in en om het huis. Bel 020-685 05 83 voor uitgebreid advies over de mogelijkheden van dit natuurlijke gesteente.

Toepassingen van graniet

In het algemeen is graniet een harde steen die bewerkt kan worden op diverse manieren en op allerlei locaties kan worden toegepast. Waar u de steen ook wilt gebruiken, Redstone in Amsterdam kan uw wens vrijwel altijd vervullen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Terrastegels
  • Vensterbanken
  • Trappen
  • Keukenbladen
  • Bureaubladen
  • Tafelbladen
  • Gevels

Wat tevens uniek is aan deze natuursteensoort: uw pand, keuken of terras is aangekleed met een stukje geschiedenis van de aarde dat niemand anders heeft: puur natuur! Kijk ter inspiratie naar onze succesvolle samenwerkingen.

Graniet van natuursteenspecialist Redstone in Amsterdam

Wilt u dit gesteente aanschaffen voor uw huis, bedrijf of terras of overweegt u als aannemer, projectontwikkelaar of architect om dit materiaal te gebruiken voor uw projecten? Neem dan contact op met Redstone of bezoek de mooiste showroom van Amsterdam. In de showroom kunt u inspiratie opdoen over de diverse soorten natuursteen en kunt u zich deskundig laten adviseren.

Wilt u onze graniet producten bekijken en vergelijken?
Maak een afspraak