Redstone: leverancier natuursteen

Verspreid over de hele aarde zijn steensoorten te vinden die door mensen gebruikt worden als basis voor hun interieur en exterieur. Marmer, graniet, kalksteen: het zijn kostbare producten waar miljarden jaren aan vooraf zijn gaan om het te vormen. Redstone in Amsterdam is een gerenommeerde leverancier van natuursteen op maat.

Hoe ontstaat natuursteen?

Natuursteen ontstaat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door afzetting: zand, klei of kalk zet zich af uit water en versteent, of door stolling: lava of magma stollen tot steensoorten. Daarnaast zijn er ook metamorfe (veranderende) gesteenten. Zo kan kleisteen veranderen in leisteen doordat de druk en temperatuur in het gesteente een chemische reactie veroorzaken.  Zodra de steensoorten uit groeves worden gewonnen en gebruikt voor toepassing in het interieur of exterieur, spreekt men van natuursteen.

Kunstmatig versus natuurlijk

Uit het huidige interieurbeeld zijn natuurlijke en robuuste materialen niet meer weg te denken. Zo ook natuursteen. De producten geven ieder gebouw of iedere woning een pure uitstraling. Natuursteen is – zelfs bij intensief gebruik – nagenoeg onverslijtbaar. Dat is de ongekende kracht van de aarde.

Waarom kiezen voor natuursteen?

De voordelen van natuursteen op een rij:

  • Natuurlijke uitstraling
  • Stijlvolle en luxueuze afwerking
  • Toepasbaar voor in- en exterieur
  • Verkrijgbaar in allerlei kleuren, soorten en maten
  • Verantwoord materiaal
  • Duurzaam en onverslijtbaar
  • Onderhoudsarm
  • Geheel op maat aan te passen

Inspiratie opdoen bij Redstone – leverancier natuursteen

Wilt u meer weten over natuursteen producten en projecten? Neem dan contact op. Of, veel leuker, kom eens langs in de showroom van Redstone – leverancier natuursteen. Ervaren medewerkers vertellen u daar met veel plezier over de eindeloze collecties en mogelijkheden voor huis, tuin én bedrijf.

Wilt u meer weten over natuursteen producten en projecten?
Bekijk onze natuursteen producten