Graniet op maat bij Redstone. Geweldig!

Luxueuze en unieke uitstraling van graniet

Graniet is een luxe steensoort die enorm veel voorkomt in het interieur en exterieur. Graniet is één van de grootste rijkdommen uit de natuur, waardoor elke steen indrukwekkend en uniek is.

Waar komt graniet vandaan?

Graniet bestaat voornamelijk uit drie mineralen, namelijk kwarts, veldspaten en mica’s. Graniet ontstaat door het stollen van magma en lava en wordt in steengroeves over de hele wereld gewonnen. De vindplaats van het graniet is kenmerkend voor de kleur en de levendige structuur.

Het exclusieve uiterlijk van graniet

Langzame afkoeling van magma en lava onder de grond zorgen voor de vorming van kristallen die het gesteente zijn duidelijke structuur geven. Doordat graniet uit mineralen bestaat is het verkrijgbaar in allerlei prachtige kleurschakelingen, zoals wit, grijs, bruin of rood. Opvallend zijn de veelal zwarte spikkels en vlekken van biotiet kristallen (een zwarte glimsoort). Deze eigenschappen geven graniet een kenmerkende, robuuste en exclusieve uitstraling.

Prachtige en duurzame kwaliteitssteen

Doordat graniet een harde steen is, is het gesteente kras- en slijtvast en hittebestendig. Hierdoor kunt u levenslang van het robuuste en unieke materiaal genieten! Voor de bouwsector is graniet een duurzame kwaliteitssteen, voor particulieren is het een prachtige toevoeging in en om het huis.

Graniet: toepassingen

In het algemeen is graniet een harde steen die bewerkt kan worden op diverse manieren en op allerlei locaties kan worden toegepast. Waar u graniet ook wilt gebruiken, Redstone in Amsterdam kan uw wens vrijwel altijd vervullen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Terrastegels
  • Vensterbanken
  • Trappen
  • Keukenbladen
  • Bureaubladen
  • Tafelbladen
  • Gevels

Wat tevens uniek is aan graniet: uw pand, keuken of terras is aangekleed met een stukje geschiedenis van de aarde dat niemand anders heeft: puur natuur!

Graniet van natuursteenspecialist Redstone in Amsterdam

Wilt u graniet aanschaffen voor uw huis, bedrijf of terras of overweegt u als aannemer, projectontwikkelaar of architect om graniet te gebruiken voor uw projecten? Neem dan contact op met Redstone of bezoek de mooiste showroom van Amsterdam. In de showroom kunt u inspiratie opdoen over de diverse soorten natuursteen en kunt u zich deskundig laten adviseren.

Wilt u meer weten over graniet producten en projecten?
Bekijk onze graniet producten