Natuursteen onderhoud tips van Redstone

Zo mooi! Een vloer of gevel van natuursteen. Maar hoe kunt u nog langer blijven genieten van dit natuurlijk gesteente? Met een aantal tips voor onderhoud verleng je de levensduur van natuursteen.

Onderhoudsproducten

Met diverse natuursteen reinigingsproducten of zeep kunt u uw vloer, badkamer, traptreden of dorpels schoonmaken en de kwaliteit ervan behouden. HG is één van de bekende merken voor reinigen en heeft een uitgebreid assortiment bescherm- en onderhoudsmiddelen voor diverse soorten natuursteen.

Het is ook mogelijk om preventieve behandelingen uit te laten voeren. Een preventieve behandeling houdt in dat uw natuursteen vloer een beschermlaag krijgt. Het wordt aangeraden om deze laag pas aan te brengen als de gelegde vloer compleet droog is, wat enkele maanden kan duren. Wordt dit vroegtijdig aangebracht, dan loopt u kans dat de vloer lelijke vlekken krijgt.

natuursteen onderhoud

Natuursteen vloer schoonmaken

Meeste huishoudens hebben een natuursteen vloer. We geven u aantal tips voor het schoonmaken van een natuursteen vloer:

  1. Vul een emmer met lauw water en voeg desbetreffende schoonmaak of reinigingsproduct toe. Gebruik de aanbevolen dosering.
  2. Vul een tweede emmer met water
  3. Leg de mop of dweil in de emmer met schoonmaakmiddel.
  4. Wring de natte dweil uit boven de tweede emmer met gewone water.
  5. Dweil de vloer.
  6. Is de dweil droog of vies? Stop hem terug in de tweede emmer met gewone water.
  7. Maak de dweil dan weer nat in de emmer met schoonmaakmiddel.
  8. Herhaal stap 1 tot en met 7 tot uw vloer helemaal schoon is.

Tip: vóór het gebruiken van een schoonmaak- of reinigingsmiddel, zorg ervoor dat u eerst de vloer stofzuigt of met een stofwisser alle stof verwijdert.

Productsoorten voor natuursteen onderhoud

Het hangt af van het type natuurlijk gesteente welk reinigingsproduct, zeep, of type beschermlaag u moet gebruiken. Redstone is leverancier en onderhoudsdeskundige van natuursteen. We geven u graag advies over hoe u uw vloer kunt reinigen.

Service Redstone

Als natuursteen specialist weten we als geen ander hoe u uw natuursteen product in perfecte staat kunt krijgen. Heeft u informatie nodig over hoe u uw product het beste kan onderhouden of renoveren? Bel 020-6850503 voor meer informatie. Onze experts hebben voor elk probleem een gepaste oplossing.

Natuursteen nodig op maat? Ontdek de mogelijkheden van natuursteen, graniet en marmer bij Redstone.

natuursteen onderhoud